Geplaatst op Geef een reactie

Kerstontbijt op school

Bij onze kinderen op school hebben ze dit jaar een kerstontbijt en een kerstmarkt, na jaren van kerstdiners. Waren we inmiddels gewend aan een groot scala aan gezonde diner-ideetjes, nu gaan we over op de ontbijtjes. Onze kinderen waren er snel uit, mama moet smoothies maken. Fijn, want het is gezond en in een grote hoeveelheid voor te bereiden. Leuk glaasje en rietje en klaar is mama šŸ˜‰ Nog gezonde inspiratie nodig? Hier wat ideetjes voor een gezonde kersttraktatie:

 • sandwiches uitgestoken in een kerstvorm
 • smoothies van fruit
 • wrapjes met komkommer en kaas
 • fruitspiesjes
 • gevulde eitjes
 • appelflapjes
 • yoghurtjes
 • versierde eierkoekjes
 • peperkoekhuisjes
 • havermout-cupcakes
 • havermout appelcrumbleĀ 

Het kerstontbijt vindt plaats op traditioneel de laatste dag voor de kerstvakantie. Ik vind het als moeder leuk en belangrijk om de leerkracht(en) van mijn kinderen een kleinigheidje te geven. Meestal is dat iets met een kaarsje of iets anders decoratiefs in een leuke verpakking, met een kerstboodschap. Dit jaar was ik lekker op tijd en heb ik leuke boeddha-poppetjes gevonden, waarvan ik er meteen maar 15 ingeslagen heb. Tegenwoordig ben je namelijk niet klaar met 1 juf…. Je hebt namelijk bijna standaard 2 groepsleerkrachten, een onderwijsassistent, een stagiaire, een plusklasjuf, een Rt-er en weet ik veel welke juf je nog echt niet wilt vergeten….  

Al met al is er weer genoeg te doen en te regelen, want ook de kerstmarkt is een nieuwe activiteit bij ons op school. Van 11:00u tot 12:00u kun je met je kind alle kraampjes afstruinen om de prachtigste knutselwerken van je eigen kind te kopen voor het goede doel. Mooi initiatief, wel een gedoe…er moet namelijk wel een ouder vrij voor nemen, je wilt tenslotte niet dat je kind als enige bij de juf achter een kraampje moet blijven staan, chantage haha.

De webshop draait intussen gewoon door, we zijn nog niet lang gestart, maar er komen wel elke dag orders binnen. Het blijft elke dag weer spannend of mensen onze producten goed ontvangen hebben en er blij mee zijn, want dat is mijn voornaamste doel. Mochten er producten of thema’s zijn die jullie missen, mogen jullie dat altijd laten weten, dan gaan wij ons best doen dit te realiseren! Shopse op onsklaverblauwtje!

Groetjes Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *