Geplaatst op Geef een reactie

Weekend planning

Ken je dat, je hebt weekend…..fijn, maar wat ga je doen? Hier in huis betekent weekend vooral 2 dagen om bij te komen van de wekelijkse drukte. 3 dagen in de week werk ik met hart en ziel in het basisonderwijs en 5 dagen in de week werkt mijn man zich 3 slagen in de rondte om alle financiele lasten te kunnen dragen. Op de dagen dat we allebei werken is het dus de kunst alles en iedereen op tijd, op de juiste plek te krijgen. Om 07:30u sta ik klaar bij het kinderdagverblijf om de jongste af te zetten en staat mijn man met de 3 oudsten bij de voorschoolse opvang. Heel handig natuurlijk dat die 2 locaties op een andere plek zijn….. 😉

Nadat alles is afgezet racen we naar onze werkbestemmingen en werken we totdat we rond een uurtje of 18:00u weer onze schatjes op gaan halen. Zielig? Sommige zullen vinden van wel, wij soms ook, maar meestal vinden we gewoon dat het erbij hoort. Het is maar net wat ze gewend zijn, de tijd die ons rest besteden we aan hen, onze liefste lievelingen.

In de weekenden zouden we dan het liefst de hele dag gezelligheid om ons heen hebben, maar wij leven ook geen facebookleven waarbij alles altijd perfect is en vol harmonie. Het grootste gedeelte van de tijd wel, denk ik. Op dit moment heeft onze oudste winterstop van de hockey en kunnen we ons dus laten verwennen met pyjama-ochtenden en schermtijd voor de kinderen. Straks is dat wel weer anders, maar ook wel weer lekker als je zo vroeg al in de veren bent en je dochter ziet shinen op het hockeyveld.

De boodschappen laten we meestal bezorgen door de appie, maar helaas is dat soms even niet te doen, omdat daar meer kosten aan verbonden zijn dan aan de lidl. Dus morgenochtend ben ik daar weer braaf te vinden met mijn boodschappenlijstje. Dan laad ik mijn wagentje vol, waarna ik het hele huis er vervolgens weer mee vol zet. Tussen alle was die bijgewerkt moet worden is er dan nog wel tijd voor de nodige gezelschapsspelletjes, knuffels en huiswerkopdrachten.

Bottomline van dit verhaal is dat ik dit vroeger allemaal heel erg vond, want ik ben toch een slechte moeder als ik de hele dag alleen maar bezig ben met ditjes en datjes. Maar ik doe dit alles wel voor en met de kinderen. Elke keer neem ik een andere prins of prinses mee op pad, zodat ze 1 op 1 alle aandacht krijgen. In de vakanties hebben ze allemaal een mama-dag, waarbij we geen was doen, niks opruimen, maar gewoon lekker met elkaar bezig zijn.

En in de avond….kijk ik graag lekker tv, terwijl ik een wasje weg vouw. Pak ik een paar bestellingen in, die mijn oudste dan met liefde naar de brievenbus brengt. De fijne reacties van blije klanten zorgen er dan weer voor dat ik enorm geniet van onze hobbyshop. Het is zo leuk om mensen gelukkig te maken met een leuk item dat niemand anders heeft. Wij hoeven hier niet rijk van te worden, want dat zijn we al, daar is geen geld of rijkdom voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *